Graduate Education Program (GEP)

Het GEP-programma geldt als één van de eisen voor volwaardige registratie bij de SCN.
Het GEP-programma bestaat uit een jaar vol met activiteiten, seminars en het oefenen van casussen (practical casestudies), dit ter voorbereiding op het afrondend examen aan het einde van het GEP-jaar. Het GEP-examen bestaat uit een theoretisch en praktisch deel.

Elke chiropractor met minder dan twee jaar werkervaring volgt het volledige GEP-programma.
Elke chiropractor met meer dan twee jaar werkervaring volgt een deel van het GEP-programma.
Belgische chiropractoren die het GEP-programma in België volgen of hebben gevolgd, volgen het deel met betrekking tot de Nederlandse wetgeving.

Een GEP-deelnemer wordt gedurende het gehele jaar begeleidt door een collega chiropractor, die hiervoor de GEP- begeleiderscursus heeft gevolgd.

Door aanvraag tot registratie in het register van de SCN neemt men na inschrijving in het register automatisch deel aan het GEP- programma of een deel hiervan.

Het GEP-programma en de GEP-begeleiderscursus worden uitgevoerd door de beroepsvereniging NCA.

Meer informatie over het GEP-programma en het GEP-reglement kunt u terugvinden via de website van de NCA; www.nca.nl
Klik hier voor meer informatie over het GEP-examenreglement: GEP-examenreglement

GEP begeleiderscursus »